WERKWIJZE

Bij Percival houden we van aanpakken. Onze Rotterdamse roots komen tot uiting in een duidelijke 'opgestroopte mouwen' mentaliteit die over het algemeen goed aansluit bij de instelling van ondernemers. Zodra weloverwogen beslissingen zijn genomen geldt de aloude waarheid dat resultaten voor 10% door inspiratie en voor 90% door transpiratie worden bereikt.

Filosofie

FILOSOFIE

Percival gelooft in het realiseren van groei door te investeren in zowel patenteerbare of gepatenteerde innovatieve technologie als bestaande bedrijven met een goede marktpositie en groeipotentie.

Door de unieke technologieën in onze portefeuille breed te introduceren maar daarnaast ook te implementeren in Percival portfoliobedrijven ontstaat een win-win-win situatie.

Groeifinanciering

GROEIFINANCIERING

Percival biedt groeifinanciering. Dat betekent dat onze fondsen zich richten op ondernemers met een goede groeipotentie, die met de toevoeging van aanvullend kapitaal gerealiseerd of versneld kan worden.

Per deelneming investeert Percival bedragen tussen een ton en enkele miljoenen, verdeeld in verschillende tranches op basis van samen afgesproken concrete milestones.

SECTOREN

Percival investeert primair in Nederlandse bedrijven met beschermde producten of innovaties voor sectoren behorend tot de "oude economie". Voorbeelden van sectoren die ons passen zijn cleantech, industrie, infrastructuur, energie, medical devices en elektronica.

Chemie

Chemie

Elektronica & Software

Elektronica & Software

Industrie

Industrie

Infrastructuur

Infrastructuur

Energie

Energie

Medisch

Medical Devices

Onderwijs

Onderwijs

KERNTEAM

In ons kernteam komen verschillende disciplines samen. Zo kunnen we optimaal aansluiten bij de veranderende behoefte van onze participaties.

Klik op een foto voor meer informatie.


Anne-Marie Hesselink

Operationeel Manager van het fonds en een aantal participaties. Ondersteunt bedrijven onder meer door het verzorgen en controleren van de administratie en het organiseren van mobiliteit, IT, huisvesting en HR.

Mail Anne-Marie

ESTHER ABRAMSE

Als Fund Director richt Esther zich voornamelijk op het maken, vastleggen en (toezien op) naleving van afspraken. Ze is voor onze participaties het aanspreekpunt voor alle juridische kwesties en helpt bij het formaliseren van samenwerkingen met allerlei partijen, zowel intern als extern. Ook zorgt ze dat de interne compliance op orde is.

Mail Esther

HENK VAN GROEN

Oprichter van Percival Participations en Fund Director, gespecialiseerd in het ondersteunen van participaties op het gebied van Strategie en Business Building. Henk heeft uitgebreide ervaring in Management, Corporate Finance en Intellectual Property Rights.

Mail Henk
“De opgestroopte mouwen van Percival
hebben ons naar een totaal ander niveau gebracht.”
- Tristram Budel, founder atum3D

SPECIALISTEN

Naast groeifinanciering biedt Percival specialistische ondersteuning aan de ondernemer. We richten ons daarbij op vakgebieden waar ondersteuning regelmatig gewenst is bij groeiende bedrijven. Deelnemingen kunnen naar behoefte en ontwikkelingsfase uit verschillende expertisevaatjes tappen.

Zo kunnen onze specialisten meewerken op het gebied van strategie, commercie, finance, operatie, human capital management en marketing. Maar ook (tijdelijk) management behoort tot de mogelijkheden.

Klik op een foto voor meer informatie.


Joep Koopmans

Dealmaking, Partnerships, en Business Development. Helpt participaties bij het aantrekken van launching customers, het optuigen van samenwerkingsverbanden en het opstellen en financieren van businessplannen. Joep heeft een brede financiële achtergrond en hands-on M&A ervaring.

Mail Joep

ARJAN WITTEVEEN

Finance & Operations. Arjan ondersteunt deelnemingen met zijn jarenlange ervaring als ondernemer en CFO bij verschillende beursgenoteerde bedrijven. Hij is intensief betrokken bij veranderingsprocessen en het managen van het resultaat. Naast zijn cijfermatige kwaliteiten is Arjan ook regelmatig betrokken bij het inrichten van de operationele activiteiten van de deelnemingen. Steekwoorden zijn focus, veranderen, accountability, communicatie en plezier!

Mail Arjan

LEO KRUGER

Ondernemerschap. Op basis van jarenlange ervaring in uiteenlopende bedrijfstakken ondersteunt Leo het management van participaties met advies, raad en daad op het gebied van strategie en leiderschap.

Mail Leo

Jeffrey van der Meer

Digital Strategy. Met brede ervaring in online marketing en programmeren ondersteunt Jeffrey met het uitstippelen van de digitale strategie en realiseert hij oplossingen op maat voor hun digitale vraagstukken.

Mail Jeffrey

Cyriel Lodiers

Human Capital Management. Strategische HR-planning, inzicht in persoonlijkheden en eventueel het vinden, opleiden en behouden van medewerkers. Cyriel heeft een HR-achtergrond in diverse functies bij A-list bedrijven.

Mail Cyriel

CHRIS OUDSHOORN

Strategic Marketing & Business Development. Ondersteunt bij de strategische keuzes na het bereiken van technical proof of concept. Bedreven in het definiëren, bouwen en introduceren van bedrijf, product & merk.

Mail Chris

BOUW MET PERCIVAL

Benieuwd wat we samen kunnen bereiken?
We komen graag in contact!

FINANCIERINGSAANVRAAG